Az aszalt gyümölcs nagyon jó édesség pótló, emellett számos pozitív tulajdonságai is vannak. A friss gyümölcsök után a legjobb vitamin-, rost- és ásványi anyag források, továbbá antioxidáns hatása nagy részét is megőrzi, hiszen az aszalt gyümölcsnek is olyan tulajdonsága van, mint a friss gyümölcsnek, csupán a víztartalom kevesebb benne. Sütemények, mártások, húsételek készítéséhez, müzlibe vagy akár joghurtba keverve is fogyaszthatjuk. Különféle egészségügyi problémák megelőzésére is ajánlott fogyasztásuk.
A használt gyümölcsök között van alma, körte, szilva, kajszi, cseresznye, meggy. A feldolgozás során a válogatott érett gyümölcsöt használjuk, alacsony hőmérsékleten aszalva, hozzáadott aroma, tartósítószer, színezék nélkül, mivel így tud igazán visszaköszönni minden gyümölcsfajta jellegzetes ízvilága.